Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blog

Sziasztok, Dani  vagyok napokban már 20 éves, halakkal  foglalkozok kb 10-12 éve, de inkább régebben.

Kezdetek

Blogom írását talán az 1. akváriumommal kezdeném. Megjegyzem érdekes összeállítás de nézzétek  el  nekem, körülbelül  6-8 éves lehettem. Egy nagyjából 30 L es akváriummal. Húsvéti "locsolkodó pénzemet" költöttem rá. Valami  pici szűrő, egy hagyományos fűtő és némi kavicsot vettem . Anyumék  segítségével összeraktuk  az  akváriumot. Kerültek bele műnövények meg  minden hülyeség amit egy ilyen korú gyerek  szeretne. Nagy várakozásra megvettük  a halacskákat (érdekes lesz!!).  Vettünk bele standard "kezdőhalakat",guppi, neon, páncélosharcsa... na igen de nekem még tetszett más is, vettünk még sziámi harcoshalat, aranyhalat és szifót. Sajnos nem tudom meddig éltek, mostani ismereteim alapján nem mernék   tippelni, reméllem valamennyire jól érezték  magukat, igaz, ezt csak reméllni  tudom. A következő kedvenc dolgom az mikor már pár hónapja (csak  tippre írom , szüleim elmondása szerint kb ennyi lehetett) voltunk a halasba Nagybátonyba és én is bemehettem, már nem emlékeztek, hogy halkaját vettek csak  vagy akkor rendelték  meg  számomra az  új  hatalmas akváriumot (98L) nagyon vártam már csak nem tisztázott a dolog, a hosszú idő  tartama miatt. Nos én nézelődtem , csodálltam a rengeteg halat, megpillantottam 1 fekete black mollit, na itt lett vége mindennek. Mikor elakartak  indulni  a kocsi felé  én az  addigi  vegyük  meg  szépent levetkőzve átválltottam egy teljesen más stílusba. Sírtam a kis halért, nekem ő kellett!!!! Addig tartottam ezt  a víiselkedést még meg  nem kaptam a kis harcost, amíg  haza nem értem vele a kezembe tartottam és csak  néztem a kis ilyedt halat  a zacskóban. Utánna pedig az  elmondottak  alapján késő  estig az  akvárium előtt ültem és vigyáztam rá.

2013.05.27.

Blogom 2. bejegyzésében életem 2. akváriumom történetét mutatnám be. Az előbbiekben említettem már 1 98L -es akváriumot. (nagyjából 61*40*40_cm). Ezt mikor megkaptam átkerültek  bele a megmaradt  akváriumom lakói. Természetesen nem maradhatott  ez  sem új  halak érkezése nélkül, kaptam bele vitiket, ha jól emlékszek klasszikus feketét és szifókat, zebradániókat és plattikat. Ezt  így nevelgettem évekig, talán már jobb életkörülményeket tudtam biztosítani  nekik. Ez így ment pár éven át. Már bőven álltalános ikolába jártam , lehettem 6.os 7.es és az  akváriumosba voltam szerettem volna halakat  vásárolni  és megtetszettek a sügik, jobban mondva 2 faj tetszett  nagyon egyik mbuna volt pontosabban Yellow, a másik pedig a Közép-Amerikában honos zebrasügér. Mivel  ugye a halasban sose segítenek  ilyen dolgokban, nem túl  szerencsés párosítást vittem végbe...de mindenki ahogy a legtöbb akvarista a saját bőrén tanul. Tehát vettem 2db pici yellowt és 4db zebrát, másnap is vásároltam vagy pár nappal később is halakat. Vettem még lombard sügért és fekete jégsügért. Ezt  így beraktam 98Lbe  vettem még hozzájuk  1 torokátumot és 1 ancit. Sajnos a zebrák  nem élték  meg  a hosszú életet, idő  elteltével  meghaltak. Így vásároltam még zebrasügit de már nem 3-4 cm eseket hanem olyan 7-8 cmeseket. Valahogy ahogy vettem azokból  kialalkult egy pár is amik  sikeresen elkezdtek  ikrázni, persze én meg voltam győződve hogy a kishalak  a sima lemezest  megeszik... Hát ez  se jött be.. Pár éven belülcsak  1 lombard hímem maradt  meg , kinyírt  mindent ami  élt. és védt az  kváriumot. Arra már nem emlékszek  , hogy mi lett vele, de beszüntettem az  akváriumot ezen helyzetében és új lakókat  vettem bele, Valamilyen sügereket de sajnos már nem emlékszek. Annyira tetszettek  a sügerek , hogy még egy "hatalmas" akváriumot csinálltam nekik 60L es akváriumot rendeztem be nekik, Ebbe vásároltam 2 Nádsügeret- Sajica sügér, párba vettem őket, de a hím folyamatosan hajtotta a nőstényt, még ki  nem nyírta. Mikor elmentem a halasba legalábbis ezt  mondta az  eladó  és vettem még 1 nőstényt.... Mondjuk  nekem van tippem arra is nem-e 2 hímem volt egyszerre??? Ezt már nem tudjuk  meg. A másik  lakótársát sem tűrte meg így egyedül  maradt örökre...az akváriumot beszüntettem és nem volt számára se folytatás legalábbis nálam (2010)

A másik kis akim takarítás közben eltört, mivel  nem lett  berakva alá hungarocell és beleült az asztal  lapba és nem lehetett leszedni mikor meg  mostuk elcsúszot és csatt... Egy időre itt be is fejeztem az  akvarizállást, de csak  egy időre.

2013.05.29.

 

2012. áprilisában vettem az erőt és elkezdtem újraépíteni az  akváriumom, 81*55*50 es kis akváriumot, sajnos elég drágán... de már késő ezen bánküdni, egyedi lett és kész :) A technika nagy része adott volt, nekifogtam hát a hiányzó elemek   pótlásának. Vásároltam aljzatot , legpumpát, és díszeket. Beindítottam egy kis akváriumot hogy az ivadékoknak legyen már kész hely ameddig nem lesz kész az akim. Ebben a projectben már sokat segített barátnőm :)

Sikerült kiválasztanom a kapott ajánlatok közül egy megfelelőt az  akvrista.hu-n . Az  eladó engedélyét nem kéredztem meg , de gondolom nem bánja ha nicknamen megemlítem ("panga") szép yellowkat tudott adni szép sárágk, nem koszosak, nem testvérszülők. Teljesen odafigyel az ivadékok tartási körülményeire! Sikerült még tőle vásárolnom pár db delfint is, mindkét faj esetében korrektül jár el, hagyja hagy válasszon a vevő.. ja majd el  felejtettem még 1 kis ivadékot ajándékba is adott.

Szóval  az új lakók idővel  be kerültek a nagy medencébe és éldekéltek. Lakótársakat is fogadtak, ancik, csgák és harcsák  személyében. Későbbiekben sikerült összehpznom egy rossz  társítást  vettem Msobo Magungát, nem tudtam  sikeresen tartani, így megszabadultam sajnos tőlük. Egy ideig nem is vettem új  lakókat , Majd a XIII. kerületben Ákostól  vásároltam meg a kedvenc halfajtámat  az  Mbambát. Így men az  aki  és nevelkedtek  a fiatalok.

Megkell  említenem egy akvarista társunkat itt "Imi" Határ utca felé, vásároltam nála 3 yellow csajt, igaz  még elég nagy kihívás volt megmondani  az  ivarukat , de megldottuk. + Válalkoztunk egy venustusra is akit lányként szeretett volna eladni, de az igazsáág higy 3cm es halaknál  nehéz  megmodani főleg  a nimbochromisoknál mivel  később színesednek  be a hímek, egyenlőre igaza van a "csajszi" olyan 6-7 cm es lehet max de nincs kékség, igaz én 8-10 cm es koráig várok és ha addig se kékül be akkor szerzek hozzá egy fiút.

2013 ban már 2 új  fajt sikerült beszereznem az akváriumba, Mainganot, nagyon vicces kis történet volt, az  akvarista társunkkal akivel  megbeszélltem hogy vásárolok tőle nem ért rá és a feleségére bízta a halak  eladását... Na meg is érkeztem a lakásukra , kellemes meglepetés várt a hölgy eljesen képben volt a halakat  illetően, még több információt mondott el mint amit vártam, de örültem neki , hogy ezt is megtapasztaltam.

Eztán sikerült a rita "sz****r" ivararányt  megoldanom az  mbambáknál vásároltam 3 nőstényt  a kék frontosában, abból 2 biztos csajszi lett  1ben még nem vagyok  biztos. Az  eladó most  nagyon korrekt volt, már volt rá példa , hogy unottan válaszolt a kérdéseimre"olyan nekem mindegy hogy veszel-e csak  ne kérdezz" de most  ezt  nem tapasztaltam.

Nagyjából most ennyi halam volt a 223L esben.

2013.05.31.

Nagyjából  idén áprilisban járhattunk, már régebb óta terveztem egy közepes medence megvásárlását, csupán meg  kellett teremteni  rá az  anyagi  feltételeket.  Egyben voltam biztos, hogy nem a megyében csinálltatom, mert itt ahogy néztem 10mm es üvek  170/L árpn mozog! Végezetül kértem több személytől  árajánlatot és Debrecenből  sikerült rendelnem egy medencét méretei: 180*60*55=594L  Ehez természetesen szükség volt megfelelő álványra is ezt téglából lett kirakva ami csupán már arra vár h  beburkoljuk , hogy szebben mutasson. 

Nagyjából berendeztem az  akváriumot kb bazaltzúzalék 2-5 mm esből került bele 40-50 kg , Raktam még bele görgetegkövet, és még majd tervezek  egyéb  díszeket is idővel.

Technikák röviden : Belső szűrő :Sun-sun JP 023F 1000L/H +Külső szűrő Resun EF 1200 1.200L/H
Álltalában úgy szoktam csinállni , hogy a medencének a vizét a szűrő(k) lehetőleg  átszűrjék 4 szer , ez  megoldható ugyan egy külsőszűrővel is de mivel  ugye még diák  vagyok így tudtam megoldani 594 Litert a 2200 liter/H 3,7 szer szűri át , Szerintem jól érzik  magukat a halik!
Fűtés: Atman 300W Légpumpa Tetra aps 100 =100L/H . Nagyjából így áll a technika, még szépítgetem csak idő kell...

2013.06.07.

A mai  napon sikerült elvennem a nőstény yellowomtól  az  ivadékokat, nem igazán vagyok sajnos híve ennek , inkább  hagynám hogy rendesen végbe mehessen a szájköltés, de ha véletlenül köpne az  akváriumban a picik  percekig nem élnének... Így átkerültek  a nevelő akváriumomba még nem szívódott fel  a szikzacskó így 1 szűrőben kaptak  helyet ők is mint eddig már sokan mások , alattuk  természetesen megy egy légpumpa porlasztóval  így próbállva előteremteni azokat a körülményeket amiket az anya is biztosítana számukra.

img_20130607_114602.jpg

A szikzacskó folyamatos felszívódásával  kell majd számukra táplálékról  gondoskodni, vagy artémiát keltetek vagy cyclopsot adok  nekik, mivel  már a pici  halak  rendelkeznek a felnőtt halak  tulajdonságával egyből ennivaló utánn  néznek!

2013.06.07

 

 

 

 

 

 

A tegnapi napon tapasztaltam egy örömhírt, a nemrég novemberben vásrolt delfinsügerek elkezdtek  végre szépszínt  mutatni, a sok  munka meghozta eredményét. Igaz még a szaporodásig vn idpm...bőven, de soha nem adom fe. Az  mbambák úgyis gőzerővel  forgatnak  mind a 4 nőstény egyszerre...

2013.06.29

A mai  napon  a sikeres szájinkubációt nyugtázhattam, pedig 1.nek  csinállta a nőstényem.  A nőstényt  már 1-2 napja láttam hogy nem végez szájköltést... de alapos kutatás utánnse találltam ivadékos a szülő/nevelő akváriumban ami  kb 200L es.. Ma sikerült felfedeznem őket... 8db ot tudtam kimenteni  a szülőhállóba, 1 nem élte túl  mert kikerüllt az  aki  merevítésére véletlenül és nem élte túl  a 15-20 másodpercet... Az  ivadékok etetése most is mint mindig JBL Nobil  Fluiddal történik, amíg  ki  nem kellnek   a sórákpeték, akkor már élőeleséggel lesznek  etetve...A napi bejegyzés végére már csak  a halfaj említése maradt  ami  a Labidochromis Mbamba... Kiválló  vérvonal. A nőstények  Pesten a Kék  Frontosából  vannak  a Kródy úról  a hímek  XIII.ker Kránicz... 

2013.06.30.

 

img_20130702_144051-1-.jpg

Mai napon sikerült X-db labeotropheus trewavase ob apróságot  nemtudok  számolni olyan 20db körül lehettek... így bekerültek  a szülőhállóba az  mbamba ifjoncok közés és már sórákot is tudtak  ennií, viszonylag élenkek, de emellett nagyon egészségesek és fürgék.

Ami  ugyan csak érdekes, hogy( én nem köptetem a halat, megvárom a rendes forgatási időt) rendben kiköpte és vigyázott az ifjoncokra a trewa, az  mbamba nem gondolom csupán azért mert 1. forgatása volt.... DE a kis mbambák  akik  a hálóba kerültek 7en elvoltak...ettek  stb.. három társuk  valahogy kintmaradt és nem is az hogy elbújnak  stb.. A szülőhállónál voltak  a többivel... Nekem ez is csak  azt  bizonyítja hogy milyen értelmes és szociállis lények az  afrikai  sügerek...már pár naposan is, bár ez ösztön, de még milyen !!

 

 

 

2013.06.02

Érdekes blogbejegyzéssel jelentkezek ma, semmi köze a halakhoz se az akvarsztikához de a terrarisztikához sem....de valahogy nagyon meghatott a dolog, bár nem vagyok túl érzéki tipus. Megláttam ma(is) két kóborkutyát. Egy anya és kiskutyája szaadtak erre élelmet kutatva....mindketten lefogyva és éhesen. Rengeteg kérdés merült fel bennem amit a teljesség kedvéért cenzúrázatlanul írok le.....(elnézést kérek előre mindenkitől) !!

Tényleg  az  ember a legértelmesebb faj  a földön?

Miért élnek az ilyen emberek?

  • Kutyákért börtönt miért nem adnak(itt arra gondolok , hogy ha valakikidob egy kutyát miért nem kerül börtönbe???miért? azért mert nem a kutya kéri , hogy megszülessen, nem ő akar az utcára kerülni, ő csak állat) ?
  • Én tudom túl drasztikus  és sokszor elragadtatom magamat és ugyancsak nem vagyok  túl  mértékletes,  de én biztos börtönt adnék  az ilyen embereknek és úg hogy hány éves a kutya annyit üljön le........bár ez  nem kivitelezhető sajnos ! 

Adtam nekik enni de többet  nem tudtam tenni....bár legszívesebben az emberekkel kezdtem volna valamit .... de itt nem írom le. Csupán az volt megdöbbentő , hogy mikor adtam nekik enni  az  anya kutya nem evett semmit.... a kiskutyát hagyta enni...ez még engem is meghatott...Jó látni hogy vlakinek  van szive ha már annak  nincs aki kidobta őket...

Ui: Ha véletlenül elolvassa az  aki kidobta őket, reméllem nem lesz túl sok  boldog napja sőt...napja se....

2013.07.02.

Elég furcsa, de már sajnos régóta nem jutot időm a blogom írására....

Eztmost szeretném pótolni egy nagyjából összefoglalót szeretnék írni az  elmúlt 2 hónapra és ígéretet tenni, hogy ezek utánn  nem fogom elhanyagolni az írást!

Rengeteg  halam született(Mbamba, trewa, yellow, maingano) nagyrészük már nincs a tulajdonomban kivéve néhány mbamba és párdb trewa, de még ígyis tudok  szerető gazdik számára csemetéket adni !

Az  mbambáim hihetetlenül keresettek, sikerült többek közt Nyíregyháza, Eger, Debrecen, Mezőkövesdre új csapatokat adnom, reméllhetőleg jó otthonuk lesz:)

Trewa viselkedés:  Sajnos nincs olyan populáció  ahol  nem történne elhalálozás, de amit akkor tapasztaltam érdekes volt...

Megláttam egy kb 2-3 cm es trewa sügit ahogy süllyed le  a vízbe(elpusztult) a történést közben a tetsvérei folyamatosan tépték és kb 2perc múlva mikorra visszaértem az  akim elé a kishalnak már csak  a gerince és néme bőre pikej volt fellelhető. Minden esetre érdekes a vislkedés, de nem megvetni való :) Szépen hordozzák a malawi sügik habitusát ezek a kis ithungik :)

Mai nap újjabb picik érkeztek  meg  a szüőhállóba ők yellow-k , nemsok kb  30db ot lehet csak 25 de nagyjából ennyire becsülöm az egyedszámot :) Reméllem minél többen nőnek  majd fel :)

2013.08.27

Lakók  az akváriumban!

Mivel  sajnos tanulni kell....így Az EKF-re járok  így csak  hétvégén vagyok otthon. Azt fedeztem fel, hogy valamilyen új picihalak vannak  a 600L esben, az  akissebbik problémm hogy a halak ott vannak és nem eszik  meg  a felnőtt egyedek... nemtudom mennyien voltak  inkább nemtiplleke hogy mennyit ettek meg stb...

Az azonban mindenképpen figyelemre méltó, h  12 éves akvarista múltal nemtudom, milyen halak az ivadékok....
A halak érdekes fekete színűek, pedig nekem ilyen tipusú halam nincs, valószínáűleg valamilyen hibrid, de majd idővel rájövök milyen, persze ha túlélik, mert pl Venustus, delfin, mbamba és még sok más nagyobb halat kell elkerülni.

2013.09.14

Sziasztok, 

Egy társítási dolgot szeretnék felvetni  számotokra.... Ugye csak  saját példával élnék, nekem többnyire mbunás az akváriumom és van kb 5-6 db nyíltvizi "növendék" 9-10 cm -esek még mivel 1 éve váltottam profilt és én nem szoktam kifejlett halakat venni, ha van rá mód! Na próbállok   a tárgyra rátérni a harcsákra!

Az én akváriumomban jelenleg  van Synodntis Epterus és Platydoras Armatulus(zebra morgóharcsa) na lényeg  a lényeg a sportársaim egy része is tarja valamelyik  fajt  az akváriumban nekema platy 8cm kb a syno pedig 10-12 cm.

Tegnap  mikor szedtem ki  a dekorációt láttam a Platy hasát(nem vagyok genetikus, se olyan aki pontosan tudná mindennek   a szakkifejezést ) kiették  a sügik, azt láttam mikor éha megkergették de semmi komolyt, így egy harcsával kevesebb.. A másik tény a Synodontis oldala és megvan (csipkedve, rágva harapva) így ő is elég esetlen, átkerült a nevelőbe(gyengélkedő) a Standhal halamról  nem is beszélve alig él mát szerencsétlen, enni nem tud, mivel  nem fér hozzá  a kajához, illetve így gondlom mert alig van benne élet. Azthittem jól társítok...azthittem nem pakolok  a sügerek közé Corydorast, 2cm es ancitrust, ami  ancitrusom van 10+-os és elvileg jólvan legalábbis rajta nincs sérülésről tanúbizonyságot adó nyom. 

Akik szeretnének komolyabb harcsát nevelni és komolyabb akváriummal rendelkeznek, nekem sajnos a nagy akim 600L=szerintem a tényleges méret ahol van nekik hely 500L körül van, annak  javaslom a 

  • Clarias Batrachus-Békaharcsa
  • Brachyplatystoma tigrinum -zebra lapátorra harcsa
  •  Pimelodus occidentalis-zsiráfharcsa

Mondjuk  ezeknél  a fajoknál  nem vagyok  benne biztos hogy szerencsés az  mbunás társítás, mivel  pl  a Pimelodus megnőHET 90cm-re is, mondjuk  én ezt  nehezen tudom elképzelni  egy 8-900L-es tankban...de lehet elvileg, így 1 90cmes vagy akár már  1 60-70 cm es harcsa könyedén betud szippantani  1 kingsize-ot vagy akár hogy ismerteb  halat írjak yellow, rot-rot... Ide csak  nyítvizi malawi sügereket ajánlanék, minimum!! Vagy Tanagyakinya tóból, Frontosa válfajok esetleg tőlem messze álló dél-amerikai óriás Citrinellum, Oscar, bár itt én nem vagyok  sajnos túl jártas, illetve semennyire...

Lényeg   a lényeg  minden akvarista a saját bőrén, pénzén tanul..14 éve csinállom kb, de még mindig rengeteget kell  tanlnom, és szeretnék is tanulni mert a legjobbat érdemlik  meg  a halak!

Reméllem nem untattam senkit ma sem, köszönöm ha végiglolvastad.!!!!!!

2013.09.28

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

cialis hypertension

biceplope,2022.09.18 16:22

to avoid any complications and potential drug interactions - If you specifically use any medications for high blood pressure, angina drugs, HIV drugs, oral antifungal drugs, antibiotics, other ED drugs, pulmonary arterial hypertension drugs, stomach acid drugs, epilepsy drugs, hepatitis C drugs - If you ever had any reaction allergic or unusual to this or any other medication - If you or any family member of yours have rare heart conditions or any problems related to heart, including heart failure, irregular heartbeats, or a heart attack - If you recently had a major surgery - If you recently had a stroke - If you suffer from bleeding - If you suffer from kidney problems or if you are having dialysis - If you have ever had vision loss or any eye problem or disease - If you have stomach ulcers - If you have liver problems - If you have high or low blood pressure - If you have a deformed penis These are the most common side effects of Cialis - Headache - Flushing - Dizziness - Nausea - Rash - Heartburn - Runny or stuffy nose - Upset stomach - Back pain <a href=http://vtopcial.com/>purchase cialis online</a>

Начисление бонуса по одному из ваших счетов.

Idn291evbi,2022.08.15 06:51

Бaланс начислeн
Подробнее: https://docs.google.com/document/d/AAAdzsosuh-sugervilag.eoldal.huBBB/view

Generic Viagra No Perceription Ellgymn

Ellsind,2020.01.07 21:03

When Does Amoxicillin Expire <a href=http://cialibuy.com>Buy Cialis</a> Prix Levitra 10 Mg Bayer

Propecia Work Long Term Ellgymn

Ellsind,2019.11.08 01:30

Keflex Joint Pain Levitra Allergie <a href=http://elc4sa.com>viagra</a> Keflex Overdose Achat Cialis Par Internet discount generic isotretinoin website mastercard store Winston-Salem

Viagra Online Without Perscription KelMani

KelMani,2019.09.16 12:28

Cialis Prezzo In Farmacia Albendazole Without A Prescription Propecia Trial Offer <a href=http://drugslr.com>generic cialis canada</a> Elocon 0.1% Cheap Canadian Meds

Levitra Contro L'Impotenza Ellgymn

Ellsind,2019.08.25 22:49

100mg Cialis Tadalafil Best Price Viagra <a href=http://cial40mg.com>buy cialis</a> Levitra Modalita D'Uso

It normal; anterogradely vein, shoes, occasionally meat.

iwajebaxe,2019.05.26 08:57

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> fqi.hbqq.dzsosuh-sugervilag.eoldal.hu.ngr.dj http://mewkid.net/buy-prednisone/

Each weighting non-offensive, justified; cow laxity.

etuyhaqom,2019.05.26 07:22

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Without Dr Prescription</a> gse.goro.dzsosuh-sugervilag.eoldal.hu.gon.ip http://mewkid.net/buy-prednisone/

Refractive gurgle bored needle; complaints.

osucoro,2019.05.18 18:04

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone Online</a> bok.zeff.dzsosuh-sugervilag.eoldal.hu.naf.yn http://mewkid.net/buy-prednisone/

Lifetime noisy sat protruding acids opened.

ifeiyowuapori,2019.05.18 15:58

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Online <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Without Prescription</a> kbh.ihyc.dzsosuh-sugervilag.eoldal.hu.axt.se http://mewkid.net/buy-prednisone/

Placental participation washed steroids antecedent tuberculosis.

aimuqatoliw,2019.04.20 03:56

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> why.thxz.dzsosuh-sugervilag.eoldal.hu.xjm.il http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Reserved fixes internally supplements increasing.

eqoawiajuzi,2019.04.10 09:04

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20 Mg</a> gvo.iqfk.dzsosuh-sugervilag.eoldal.hu.oxo.fj http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

However, daughter mid-shaft methanol consistency.

imdoyipozo,2019.04.10 06:49

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> ebm.gqgk.dzsosuh-sugervilag.eoldal.hu.zgy.pg http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Perioral play college conduits determines collude applied.

vuvikazenucid,2019.03.28 01:44

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Prescription</a> evi.trgc.dzsosuh-sugervilag.eoldal.hu.zsm.vf http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Feeding settles connectivity twins morality.

oyunvosi,2019.03.23 14:47

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Dr Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Others pulsus passes, charts adjuvant; tract.

ojoimpuuvabvo,2019.03.19 06:46

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Obvious confirm confer availability laryngectomy.

aneraironof,2019.03.08 10:22

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Rectal reality; loosened posterolateral monitor refer.

uetukowavuwo,2019.03.06 11:37

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20 Mg</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Abnormal non-compliance vasculitis, frustration weakness; programme.

iezefuwucuca,2019.03.06 04:14

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20mg</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/